ΝΕΑ
A+ A A-

Αλεξανδρούπολη: Έρχεται το κινητό πλανητάριο STARLAB στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον πλατανότοπο Μαΐστρου (Πρόγραμμα)

Ένα ταξίδι στο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές της πόλης και όχι μόνο μέσα από το κινητό πλανητάριο ( STARLAB)το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 14-30 Νοεμβρίου στον χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στον Πλατανότοπο Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη.

Οι προβολές του πλανητάριου, με τίτλο “Ταξίδι στο Σύμπαν”, πραγματοποιούνται ζωντανά από τον παρουσιαστή ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις Αστρονομίας – σε τμήματα των 30-40 μαθητών, ανάλογα με την ηλικία τους και διαρκούν 40 περίπου λεπτά .
Τα θέματα είναι: Α) η ελληνική Μυθολογία των Αστερισμών (σε σχέση με την ονοματολογία των αστερισμών – για τους μαθητές μέχρι Γ’ τάξη Δημοτικού) και Β) το Αστρικό πεδίο – μια προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού (για τους μεγαλύτερους).

Σκοπός των προβολών αυτών είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά παράλληλα και ενημερωτικό καθώς μέσα από δραστηριότητες και διάφορα προγράμματα προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό το Μουσείο στο ευρύτερο κοινό της Περιφέρειας ΑΜΘ,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,ο υπεύθυνος του Μουσείου Φ.Ι Γιάννης Ναιτίδης.

Τα σχολεία της Α΄ θμιας και Β΄ Εκπαίδευσης τα οποία επιθυμούν να επισκεφτούν το κινητό πλανητάριο θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στην γραμματεία του Μουσείου Φ.Ι στον πλατανότοπο Μαΐστρου.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Πηγή : http://www.ert.gr/alexandroupoli-apo-14-30-noemvriou-kinito-planitario-starlabsto-m-f/

Το πρόγραμμα :

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
επιστροφή στην κορυφή

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration